Firma de asigurari, obligata sa plateasca 65.000 de euro pentru un Maserati furat si incendiat

Un om de afaceri din Timis a invins in instanta firma de asigurari la care avea asigurare CASCO, obligand compania sa ii achite daune in valoare de 65.000 de euro pentru masina sa furata.

Maserati furat si incendiat

Anul trecut, Flavius Luca, un om de afaceri din Lugoj, a cazut prada hotilor si a ramas fara un Maserati Ghibli. In mai putin de trei minute, talharii au reusit sa puna mana pe automobilul e peste 400 CP, pe care timisoreanul l-a gasit apoi incendiat pe un camp.

”Practic a fost furata in trei minute. Cu siguranta este vorba de niste profesionisti. Am predat politiei mai multe imagini in care apar cei doi indivizi care au plecat cu autoturismul”, a declara atunci omul de afaceri.

Nu a mai putut face nimic pentru a recupera masina. A obtinut doar 1.700 de lei din vazarea resturilor la fier vechi.

Masina avea insa asigurare CASCO, asadar barbatul i-a cerut firmei de asigurari sa il despagubeasca cu valoarea masinii.

Compania de asigurari s-a sustras de la plata asigurarii motivand ca nu se acorda despagubiri daca „nu se depun la Asigurator, seturile de chei declarate la incheierea asigurarii (dupa caz si telecomenzile) apartinand autovehiculului furat, precum si actele in original ale autovehiculului (cartea de identitate si certificatul de inmatriculare/autorizatia de circulatie provizorie), sau daca in aceeasi zi sau concomitent cu avizarea la politie a furtului autovehiculului se avizeaza si furtul actelor acestuia”.

Acetele originale ale autoturismului nu au fost predate nici la societatea de asigurari, nici la organele de politie”, prin urmare, proprietarul nu poate fi despagubit pentru ca „asiguratul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale care ii revin”.

Atunci, barbatul s-a adresat instantei pentru a-si recupera banii, iar judecatorii Tribunalului Timis i-au dat castig de cauza, obligand compania de asigurari sa-l despagubeasca cu 65.000 de euro, motivand ca prevederile din contract invocate de firma de asigurari vizeaza furtul ca risc asigurat, „or, dauna produsa reclamantei nu a fost cauzata ca urmare a furtului, ci ca urmare a incendierii in proportie de 100% a autovehiculului” si ca riscul asigurat este incendiarea, potrivit adevarul.ro.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Tesla

Newsletter