Decontarea directa pentru asigurarea RCA ar putea deveni obligatorie! Care sunt avantajele

Se pregatesc noi reguli pentru soferii care au fost implicati in accidente.

BMW M4 Accident

Autoritatile pregatesc noi reguli pentru soferii implicati in accidente, iar decontarea directa pentru asigurarea RCA ar putea deveni obligatorie.

Ce inseamna acest lucru? Ca in cazul unui accident, soferul pagubit va fi despagubit prin propria asigurare RCA si nu cum se intampla acum, prin polita celui ce a provocat accidentul.

Pentru cei ce nu stiu, decontarea directa se poate face si acum, insa este optionala. Doar soferii care au optat pentru aceasta optiune cand au incheiat polita RCA isi pot repara masina prin propria asigurare. In felul acesta, compania de asigurare isi recupereaza banii de la societatea celui care a provocat accidentul.

Bineinteles, aceasta modificare nu este inca oficiala, ci doar o intentie a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru a simplifica procedurile.

Conform datelor, in primele 6 luni ale anului 2019, soferii au incheiat 120.000 de polite RCA cu decontare directa, dintr-un total de 6.100.000 de polite incheiate.

Soferii care vor sa opteze pentru decontarea directa platesc undeva intre 20 si peste 400 de lei, iar tariful este stabilit de fiecare societate de asigurare in functie de criteriile sale.

Cei ce opteaza totusi pentru decontarea directa rezolva lucrurile mult mai repede, astfel ca decontarea directa dureaza semnificativ mai putin decat in cazul unei asigurari normale.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter