Declaratie fabuloasa pe propria raspundere. Ce au descoperit politistii dupa ce au oprit un traficant de droguri

Declaratie fabuloasa pe propria raspundere. Ce au descoperit politistii dupa ce au oprit un traficant de droguri

Se pare ca starea de urgenta a stricat „business-ul” multor traficanti de droguri, asa ca acestia sunt nevoiti sa se deplaseze la clienti pentru a distribui drogurile. Ce completeaza acestia in declaratia pe proprie raspundere?

Declaratia pe proprie raspundere este obligatorie pentru orice cetatea, chiar daca acesta este… dealer de droguri. Clientii nu mai pot sa iasa din case, asa ca dealerii de droguri s-au adaptat situatiei si au plecat sa distribuie stupefiante.

Ce a scris un traficant de droguri in declaratia pe propria raspundere?

Cazul s-a petrecut vineri la Iasi, unde in jurul pranzului, unde un echipaj de politie de la Serviciul Transporturi care se ocupa de controlul declaratiilor pe propria raspundere a oprit un tanar.

Citeste si: Politia Romana a lamurit situatia! Primesti amenda daca circuli cu familia in masina, mergi in alt judet si te intorci?

Se pare ca acesta s-a dat de gol singur, deoarece cand a vazut oamenii legii a rupt-o la fuga. In zadar insa, acesta a fost prins la scurt timp de oamenii legii. Motivul pentru care a fugit? 45 de grame de heroina pe care intentiona sa le vanda in oras.

Conform politistilor, acesta a aruncat un plic peste gard exact inainte sa fie capturat de oamenii legii, dar acestia au observat asa ca traficantul nostru nu a mai avut nicio scapare.

Si totusi, dealerul de droguri avea declaratia pe propria raspundere la el si o completase regulamentar… el se deplasa in interes profesional, deci nu putea fi amendat… Din cauza profesiei, acesta risca o condamnare pentru un cumul de infractiuni. Nu doar traficul de droguri de mare risc o sa il bage la inchisoare, ci si acuzatia de fals in inscrisuri.

Tot politia declara ca s-a redus semnificativ traficul de droguri si traficantii sunt mult mai usor de prins, in vreme de stare de urgenta cauzata de pandemia de coronavirus (Covid-19). Este din ce in ce mai greu pentru acestia, deoarece clientii nu se mai deplaseaza si ei sunt nevoiti sa livreze marfa clientilor.

Bineinteles, mai exista o metoda: prin firmele de curierat. Insa aceasta metoda presupune sa aiba incredere in acel curier si nu exista nicio garantie ca marfa va ajunge la clienti sau ca ei isi vor primi banii, conform lui Cozmin Andreica, liderul sindicatului Europol din Politie.

Starea de urgenta, foarte periculoasa pentru consumatorii de droguri

De partea cealalata a baricadei, expertii in sanatate au subliniat faptul ca situatia este grava pentru consumatorii de droguri. Cei ce consuma heroina risca sa intre in sevraj, o stare extrem de dura, cu simptome foarte intense. In Bucuresti, de exemplu, niciun centru de tratament pentru persoanele consumatoare de droguri nu primeste in aceasta perioada pacienti, asa ca acestia nu pot fi tratati sub nicio forma.

Doctorul Eugen Hrisci, specialist in tratamentul dependentelor si coordonatul stiintific al programelor organizatiei ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, a declarat ca Agentia Nationala Antidrog pregateste de ani buni un program-pilot de distribuire mobila de metadona. Starea de urgenta ar fi cel mai bun moment de pus in practica, pentru ca este nevoie doar de un medic si o asistenta care sa administreze acest tratament celor care au nevoie.

VIDEOCLIPUL ZILEI