Au facut anuntul! De ce declaratie vom avea nevoie dupa 15 mai pentru a iesi din localitate

Nelu Tataru a facut anuntul despre deplasarea in afara localitatii dupa 15 mai. Ce trebuie sa faca soferii pentru a putea iesi din oras

Au facut anuntul! De ce declartie vom avea nevoie dupa 15 mai pentru a iesi din localitate

Nelu Tataru, ministrul sanatatii a explicat ce se va intampla dupa 15 mai, cand va exipra starea de urgenta. Deplasarile in afara localitatii vor fi limitiate si justificate si se vor face doar in baza unor „declaratii verbale” care va trebui dovedita cu un act sau o adresa. 

Deplasarea in afara localitatii se va face cu o declaratie verbala

„Declaratia de iesire din localitate deocamdata ne-am gandit sa fie verbala. Putem dovedi cu ceva, cu un act de proprietate sau ceva”, a spus ministrul sanatatii. Intrebat daca este suficienta aceasta declaratie verbala si ce se intampla daca cineva, de exemplu, minte, Nelu Tataru a spus ca „trebuie sa facem dovada acelui motiv bine intemeiat. Putem da o adresa unde mergem si atunci se poate verifica”, a adaugat ministrul.  Raspunsul sugereaza ca cel putin pana la 1 iunie nu este permisa deplasarea in afara localitatii motivata de dorinta de a petrece un concediu.

Citeste si: Putem merge in alt judet cu masina, dupa 15 mai? Raspunsul lui Marcel Vela

Se poate iesi din localitate doar din motive bine intemeiate: mergem sa ingrijim pe cineva, un copil, o persoana bolnava, mergem la o proprietate pe care o avem in alta parte, mergem la munca campului - sunt lucruri care sunt motive intemeiate. Le veti vedea in urmatoarea perioada”, a mai spus Nelu Tataru.

Marcel Vela sustine altceva 

Intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri pe pagina personala de Facebook, Marcel Vela sustine cu totul altceva.

Intrebat daca prin parasirea localitatii se intelege limita de municipiu sau cea de judet, ministrul a raspuns: ”Am decis. Puteti parasi localitatea fara a tine cont de limita de municipiu sau de judet. Puteti merge din 15 mai unde doriti evident, respectand regulile".

Vela a mai precizat ca masurile de relaxare se vor desfasura "in etape inverse celor luate incepand cu luna februarie". 

 

 

 

 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter