Declaratia pe propria raspundere a fost modificata! Ce trebuie sa stie romanii

Declaratia pe propria raspundere a fost modificata, pentru a fi in acord cu prevederile prevazute in Ordonanta Militara nr. 10, care schimba orele de iesit din casa pentru persoanele de peste 65 de ani.

Declaratia pe propria raspundere a fost modificata

Ordonanta Militara nr. 10 a adus modificari pentru persoanele de peste 65 de ani. Daca pana acum acestia puteau iesi din casa de la ora 11.00 pana la ora 13.00, noile reglementari prevad doua intervale orare, respectiv 7.00 - 11.00 si 19.00 - 22.00.

Noul formular se gaseste pe site-ul Stiri Oficiale si difera de cel precedent doar prin nota din subsol. Restul continutului a ramas neschimbat.

„Persoanele care au implinit varsta de 65 de ani completeaza doar pentru motivele prevazute la punctele 1-6 si 9. Deplasarea se face in orice interval orar, pentru motivele prevazute la pct.1, 3, 6 si 9, respectiv intre orele 07.00-11.00 si 19.00-22.00, pentru motivele prevazute la punctele 2, 4 si 5”, este noua forma a notei de subsol.

Citeste si: Masca devine obligatorie si in masina personala. Anuntul facut de Nelu Tataru

 

Declaratia pe propria raspundere, obligatorie pana pe 15 mai

Starea de urgenta expira in data de 15 mai si este inlocuita cu starea de alerta. Pana atunci insa, toti romanii sunt obligati sa completeze o declaratie pe propria raspundere atunci cand parasesc domiciliul si sa o faca doar din motive intemeiate.

Lucrurile nu sunt insa clare nici dupa data de 15 mai. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat ca, cel mai probabil, persoanele care locuiesc in zonele carantinate vor mai fi nevoite sa completeze declaratiile.

“Vor fi toate deplasarile in alta zona, in alta analiza si, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declaratii. Noi ne dorim sa nu aiba nimeni nevoie de declaratii, in ipoteza in care trendul va fi descendent al cazurilor inregistrate in statistica medicala si vom fi inca doua saptamani la fel de responsabili.

Mai sunt doua saptamani pana la aceasta decizie si ne dorim toti, din tot sufletul, sa nu fie o explozie de cazuri care ar putea sa puna in pericol perspectiva optimista la care ne gandim cu totii: si domnul presedinte, si Guvernul, si toti cetatenii. Noi avem in analiza si dorim sa nu mai fie declaratii pe proprie raspundere decat in zonele carantinate”, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter