Decizie istorica intr-un stat din UE. Limita de viteza pe autostrada a fost scazuta la nivel de DN

Autoritatile din Olanda au promulgat o lege care i-a infuriat pe soferi.

Autoritatile olandeze au decis reducerea limitei de viteza pe autostrada de la 130 km/h la 100 km/h, in incercarea disperata de a reduce numarul accidentelor si de a reduce nivelul poluarii. Noua limita de viteza se aplica in fiecare zi, in intervalul orar 6:00 – 19:00, anunta promotor.ro.

Legea scaderii limitei de viteza pe autostrazi a fost votata de parlamentarii batavi inca de la finalul anului trecut, dar a intrat abia acum in vigoare. Desi au avut destul timp sa se obisnuiasca cu ideea, soferii au fost revoltati de aceasta schimbare. Un sondaj realizat de o cunoscuta organizatie a soferilor a aratat ca aproape jumatate dintre cei chestionati nu vor sa respecte noua limita, chiar daca acest lucru le-ar atrage amenzi.

Asadar, noua limita se aplica in intervalul orar 6:00 – 19:00, iar in afara acestei perioade va ramane in vigoare limita de 130 km/h.

Olanda nu este prima tara din Europa care ia o astfel de decizie in incercarea de a reduce numarul accidentelor rutiere si a poluarii. Norvegia si Cipru au si ele in vigoare o lege similara.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter