De ce aleg francezii sa alimenteze din Germania? Ce pret are combustibilul peste granita

Pretul benzinei in Franta indeamna soferii sa alimenteze in Germania

Tot mai multi soferi francezi aleg sa alimenteze din Germania, deoarece diferenta de pret la combustibil este una semnificativa intre cele doua tari. Soferii care alimenteaza la nemti pot castiga aproximativ 10 euro la un plin de benzina.

Francezii obisnuiau sa procedeze astfel si in trecut, dar situatia s-a inrautatit in ultimele saptamani dupa o crestere constanta a pretului la benzina si motorina in Hexagon. Pretul benzinei se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, iar motorina se apropie de pretul din octombrie 2018, atunci cand au fost declansate proteste in masa din acest motiv.

Soferii care locuiesc in apropiere de granita cu Germania aleg sa treaca granita pentru a alimenta si pentru a putea economisi 10-20 de euro la cativa litri de combustibil. Pretul pentru un litru de motorina este de 1,36 euro in Germania, in timp ce in Franta costa 1,45 euro.

Conform soferilor, acest mic sacrificiu merita pentru la finalul lunii pot economisi cateva zeci de euro. De altfel, unul dintre cei care obisnuiesc sa alimenteze din Germania a recunoscut ca face si cumparataturile de zi cu zi din tara vecina pentru ca este mai ieftin.

Franta este una dintre tarile cu cele mai multe diesel-uri, iar in 2015 erau  inregistrate 30 de milioane de astfel de autoturisme, adica 80% din totalul celor inscrise in circulatie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter