Loganul lui Papa Francisc va fi donat! La cine va ajunge masina cu care a circulat Suvernul Pontif in Romania

Masina Dacia Logan cu care Papa Francisc a calatorit pe parcursul vizitei sale in Romania a fost oferit ca donatie Federatiei Caritas a Diecezei Timisoara.

Loganul lui Papa Francisc va fi donat

Modestia si simplitatea sunt mesajale pe care papa Francisc a vrut sa le transmita de fiecare data cand s-a aflat intr-o vizita oficiala in afara Vaticanului.

In Romania, Suveranul Pontif a fost transportat cu un Logan simplu, fara nici modificare semnificativa din punct de vedere tehnic sau al securitatii, cu numărul SCV-1 (acronimul din limba latină Status Civitatis Vaticanae).

Acum, la dorinta Sa, Nuntiatura Apostolica de la Bucuresti, reprezentanta diplomatica a Sfantului Scaun in Romania, a daruit masina Federatiei Caritas a Diecezei Timisoara.

Nu este prima data cand Papa Francisc merge cu un Logan. In urma cu trei ani, intr-o vizita in Armenia, Suveranul Pontif a ales acelasi tip de autoturism.

De altfel, Sfantul Parinte a fost surprins de mai multe ori circuland cu masini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele in care, intr-o vizita in Italia, a coborat dintr-un Ford Focus, masina care la aceea vreme costa aproximativ 12.000 de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter