Cum pot scapa soferii de plata vinietei in Bucuresti

Proiectul care prevede plata vinietei Oxigen de catre soferii care conduc masini cu norma de poluare sub Euro 4, incepand cu 1 ianuarie 2020, a fost aprobat de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti. Exista insa o solutie salvatoare.

Cum pot scapa soferii de plata vinietei in Bucuresti

 Pe continentul european, cele mai vizate masini care polueaza sunt cele diesel. Solutia ar putea veni din Germania, unde a inceput sa fie promovat un dispozitiv care ar reduce emisiile cu 94%, potrivit playtech.ro.

Sistemul este dezvoltat de germani si masinile euro 4 si euro 5 ar putea trece drept euro 6, evitand taxele de vinieta.

Astfel, masinile euro 4 si euro 5 ar putea trece drept euro 6 doar cu aceasta reducere.

Sistemul din Germania se numeste BNOx, iar grupul Baumot il propune ca o solutie de modernizare care reduce emisia de oxizi de azot a motoarelor diesel cu mai mult de 90%. Astfel, masina poate trece, in teste, drept un euro 6. Chiar daca e doar euro 4.

E important insa ca masina sa treaca testul in conditii normale, pentru ca testarea va fi facuta in viitor in conditii normale de utilizare.

Daca ar fi o actiune a statutului, costurile de instalare pe motoare diesel ar fi de aproximativ 368 de milioane de euro. Aici ar intra 1,3 milioane de masini diesel, 25.000 de autovehicule comerciale si 5.000 de autobuze. Compania care a dezvoltat dispozitivul sustine ca s-ar face insa o economie de jumatate de miliard de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter