Cum lupta producatorii auto cu pandemia de coronavirus. Nu se mai construiesc masini, ci echipamente medicale

Epidemia de coronavirus a pus pe butuci industria auto, insa marii producatori de masini sunt gata sa puna si ei umarul pentru eradicarea noii pandemii.

Noul virus care a ingrozit mapamondul a pus lacatul pe zeci de uzine auto din toata lumea, iar fabricile Dacia, Ford si Pirelli din Romania nu fac exceptie. In incercarea de a-si salva viitorul, companiile auto sunt gata sa mute acum productia pe echipamente medicale, astfel incat sa dea o mana de ajutor autoritatilor, iar criza sa fie depasita cat mai rapid. Sa nu va faceti iluzii ca marii producatori pun un asemenea pret pe sistemul medical, insa o prelungire a starii de criza le-ar putea fi fatala multora.

CNN noteaza ca reprezentanti ai companiilor Ford, General Motors si Tesla au avut, joi, o videoconferinta cu presedintele Statelor Unite, Donald Trump, prin care si-au reafirmat sprijinul pentru autoritati si disponibilitatea de a produce echipament medical in uzinele lor. Este vorba despre aparate de ventilare pulmonara pentru sectiile de terapie intensiva, de care tot mapamondul pare sa duca lipsa.

In Italia, unde situatia este cea mai grava din punct de vedere al cazurilor de coronavirus, producatorii auto Ferrari si Fiat Chrysler au pornit deja discutiile cu reprezentantii celui mai mare producator de ventilatoare din tara, pentru a deschide linii de productie in fabricile lor. Va reamintim ca Ferrari a decis inchiderea celor doua fabrici din Italia inca din urma cu doua saptamani. A fost inchisa inclusiv fabrica echipei de Formula 1, in contextul in care sezonul din Marele Circ este sub semnul intrebarii.

Și în Marea Britanie, producatorul de motoare de avioane Rolls-Royce si producatorul Dyson poarta, de asemenea, discutii pentru fabricarea de ventilatoare, pentru a face fata deficientelor.

Si in romania, lipsa aparatelor de ventilatie este o mare problema. Potrivit unui raport, mai bine de jumatate dintre locurile disponibile in intreaga tara pentru cazurile de coronavirus nu pot fi sustinute de ventilatoare pulmonare. Din fericire, pana la ora transmiterii acestei stiri, in tara noastra nu se inregistrase inca niciun caz de deces provocat de pandemia Covid-19.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter