Cum iti poti cumpara o masina mai ieftin. Perioadele care aduc reduceri semnificative

Pentru cei care isi doresc sa isi cumpere o masina noua, asteptarea se poate dovedi o adevarata incercare, mai ales atunci cand au pus ochii deja pe un anumit model.

Cum iti poti cumpara o masina mai ieftin

Asteptarea e grea, dar iti poate aduce si castiguri, caci specialistii din domeniu au dezvaluit un secret pe care toti soferii ar trebui sa il afle. Exista perioade cand iti poti achizitiona masina visurilor la un pret mai mic. 

Trucurile dealerilor auto, dezvaluite

Graba strica treaba, chiar si in acest domeniu, iar specialistii ne sfatuiesc sa nu ne aruncam la prima oferta de pret pe care o primim. Acesta poate sa difere in functie de sezon, dar si de zile. Ati inteles bine! Exista anumite zile cand poti cumpara masina mult mai ieftin. Iar explicatia este simpla.

De obicei, dealerii auto primesc prime sau bonsururi pentru numarul de vanzari din luna respectiva. Daca agentul de vanzari este doar la cateva masini de atingerea obiectivului, ar putea aplica reduceri semnificative. 

Citeste si: Cum arata si cat costa cel mai scump McLaren scos la vanzare pe autovit.ro

Totodata, preturile pot varia si in functie de targeturile trimestriale. Conform specialistilor, lunile martie, iunie, septembrie sau decembrie sunt cele mai potrivite pentru achizitia unei masini. Nu este o regula general valabila, insa s-ar putea sa aveti surprize placute daca incercati acest truc.

Cum iti cumperi o masina mai ieftin

Totodata, daca nu vreti sa dati o suma uriasa pe o masina, indreptati-va atentia catre modelele mai vechi. O versiune mai veche a unui model iti va aduce automat si un pret mai bun. 

Al doilea trimestru al anului vine cu noutati de la saloanele internationale auto, astfel ca reducerea pentru modelele vechi ar putea fi si de zece procente, spun expertii.

Totodata, o perioada buna pentru a va exersa talentele de negociator este imediat dupa sarbatorile de iarna, cand puterea de cumparare scade. In ianuarie-martie, dealerii auto sunt mai deschisi la reajustarea preturilor.

„In decembrie a existat o explozie brusca a inmatricularilor de automobile, o dublare a volumului comparat la acelasi interval anual. Practic, la final de an, cine a dorit o masina a actionat. Este natural ca in lunile urmatoare rulajul sa fie ceva mai redus. Masinile pot avea in primele luni ale anului reduceri chiar de 20% fata de cele afisate la final de an, iar o negociere avantajoasa poate fi purtata cu mai mult succes”, a declarat Eugen Maciuca, reprezentant al unui distribuitor de autovehicule rulate, porivit Mediafax.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter