Toti soferii trebuie sa stie! Cum afli daca esti furat la pompa

Soferii se plang deseori despre presupusele tepe la benzinarie. Cel mai recent caz este cel al unei soferite din Bacau, care a fost nevoita sa plateasca 50 de litri de benzina, desi rezervorul masinii sala are doar 45, dupa cum a povestit chiar ea pe Facebook. Drept dovada, a atasat si cartea de identitate a masinii.

Cum afli daca esti furat la pompa

„Alimentez cu carburant aproape lunar (+/- 2-3 zile), de fiecare data plinul, si niciodata cantitatea de combustibil cu care am alimentat nu a depasit 42 litri. De fiecare data las pompa pe modul “automat”, sa “sara” singura atunci cand rezervorul s-a umplut. Azi am oprit-o la 50.31 litri, deoarece n-am inteles de ce (desi s-a depasit capacitatea rezervorului) continua sa alimenteze” , a scris ea.

 In scurt timp, postarea soferitei a devenit virala pe retetele de socializare, iar reactiile nu au intarziat sa apara. In timp ce unii au condamnat atitudinea angajatilor benzinariei, altii au povestit ca s-au confruntat si ei cu astfel de tepe.

 Exista, insa, si situatii cand in rezervor ar putea incapea o cantitate mai mare de combustibil decat cea specificata in talon.

 Cum iti dai seama daca esti furat la pompa?

 Intr-un rezervor poate intra, intr-adevar, mai mult combustibil decat este scris in cartea de identitate a vehiculului. Alimentarea excesiva poate face motorul sa ruleze intr-un mod neuniform, asadar aceasta practica nu este una recomandata.

 Mai mult, trebuie luate in calcul si abaterile tehnologice, care fac ca rezervoare identice sa aiba capacitati diferite.

 Pe de alta parte, exista si posibilitatea ca pompa de carburant a statiei respective sa fi fost decalibrata, insa este in responsabilitatea autoritatilor de a constata acest lucru, in urma unei inspectii.

 Daca totusi considerati ca ati fost furat la pompa, puteti face un test simplu, pe care nicio benzinarie nu vi-l poate refuza. Trebuie sa aveti insa la voi un vas etalon, pentru a verifica daca ceea ce indica pompa coincide cu cantitatea de combustibil din vas.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter