Cum a scapat un sofer din Alba Iulia de amenda primita pentru ca nu purta centura de siguranta

Un barbat din Alba Iulia a avut parte de o surpriza atunci cand s-a dus sa plateasca amenda pe care a primit-o.

Cum a scapat un sofer din Alba Iulia de amenda primita pentru ca nu purta centura de siguranta

Barbatul din Alba a fost oprit in trafic din cauza unui stop defect. In urma discutiei cu politistul constatator, acesta a primit o amenda si pentru faptul ca nu purta centura de siguranta. Barbatul a declarat ca a semnat procesul verbal, desi "era convins ca este intocmit ilegal si abuziv”. Cand s-a dus insa la biroul de Taxe si Impozite si-a dat seama ca nu poate face plata.

Agentul Inspectoratului Judetean de Politie Alba a omis sa scrie suma de bani cu care l-a amendat pe soferul in cauza.

Faptele sunt descrise in motivarea Judecatoriei Alba Iulia, instanta unde barbatul a cerut anularea procesului verbal, iar magistratii s-au pronuntat asupra cauzei, la sfarsitul lunii octombrie. Teoretic, barbatul ar fi fost amendat cu 290 de lei.

In timpul procesului, IPJ Alba a solicitat ca magistratii sa admita plangerea barbatului si sa anuleze procesului-verbal contestat de catre acesta.

”(…) Intimatul a recunoscut viciul care a fost inserat in procesul verbal sanctionator, respectiv omisiunea prevederii a posibilitatii petentului de a achita a jumatate din amenda in termen de 15 zile si nici suma”, se mai arata in decizia Judecatoriei Alba Iulia, potrivit alba24.ro.

Drept urmare, instanta din Alba Iulia a admis cererea barbatului, a anulat procesul verbal si l-a exonerat pe acesta de la plata amenzii de 290 de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter