Cozi uriase la Vama Nadlac II. Un sofer de TIR trage un semnal de alarma: "Aici e epidemia!"

In ciuda recomandarilor facute de autoritati si a instaurarii starii de urgenta, romanii din diaspora se intorc acasa in numar mare. Numarul politistilor de frontiera a fost suplimentat pentru a putea face fata situatiei, insa chiar si asa, timpul de asteptare ramane mare.

Cozi uriase la Vama Nadlac II

In ultimele 24 de ore, peste 26.400 persoane, cetateni romani si straini, au trecut prin punctele de trecere a frontierei, dintre care aproximativ 16.200 pe sensul de intrare si 10.200 pe cel de iesire din tara si peste 17.500 mijloace de transport, anunta IGPF.

Numarul politistilor de frontiera a fost suplimentat. Zilnic, aproximativ 4.500 de agenti sunt la datorie, mare parte dintre ei la controlul documentelor.

Chiar si in aceste conditii, cetatenii asteapta ore intregi la coada in vama pentru a intra in tara. Aglomeratia s-a mutat de la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II la PTF Nadlac I, unde, vineri dimineata, se astepta patru ore pentru tranzitare. Frontiera Nadlac II este destinata doar transportul de marfa si al camioanelor.

"Incepand de joi seara, ora 20.00, toate autoturismele au fost redirectionate de pe teritoriul Ungariei catre PTF Nadlac I. Precizam ca autoturismele care se aflau deja la Nadlac II la ora respectiva au putut tranzita frontiera prin acest punct. In momentul de fata, aglomeratia este cauzata atat de numarul mare de autovehicule care se prezinta la control intr-un interval scurt, cat si de triajul epidemiologic", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Filip Ionut Matei.

Citeste si: Toti soferii trebuie sa stie! Documentele isi prelungesc valabilitatea cu 90 de zile dupa ce expira starea de urgenta

Un sofer de TIR a dezvaluit cum sta situatia de la Vama Nadlac II. Oamenii se plimba peste tot si lasa teancuri de mizerie in urma lor.

„Se plimba nestingheriti, nu au nicio treaba. Aici e epidemia. Nu au niciun stres. Si ce mizerie lasa. Oare de ce vin in Romania, ce le dau de lucru, oare? Aici e epidemia, nu la soferii de camioane. Oare de unde vin astia toti, oare de unde apar? Dar cata mizerie raman in urma lor, mai oameni buni. Mizerie la greu. Cam asa stau lucrurile la vama Nadlac. Microbii, de aici ii luam...Ce buna-i Romania, acum”, a spus soferul de TIR, potrivit Adevarul.

Purtatorul de cuvant a precizat ca media tranzitarilor este similara cu cea de anul trecut, insa procedurile pentru fiecare persoana dureaza mai mult, odata cu instituirea masurilor de limitare a raspandirii coronavirusului, de aici si timpul mare de asteptare. 

Dupa incheierea formalitatilor, masinile sunt preluate de echipaje de politie si de jandarmi si conduse catre locatiile stabilite pentru carantinare sau autoizolare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter