Coronavirusul inchide fabricile auto din China

Coronavirsul din Wuhan provoaca victime in continuare, fapt care aduce ingrijorare si printre constructorii auto prezenti in China, acestia fiind nevoiti sa recurga la anumite decizii drastice.

Coronavirusul inchide fabricile auto din China

Numarul victimelor coronavirusului din orasul Wuhan continua sa creasca de la o zi la alta, Organizatia Mondiala a Sanatatii declarand chiar stare de urgenta la nivel global in urma cu doar cateva zile. Industriile prezente in China se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari in aceasta perioada, printre cele afectate numarandu-se, bineinteles, si cea auto.

Astfel, cativa producatori auto de renume au fost nevoiti sa recurga la o decizie drastica, si anume inchiderea temporara a uzinelor din China. Mai exact, este vorba despre uzinele Ford, Toyota si Renault, acestea urmand sa fie inchise pana cel putin pe data de 10 februarie.

Situatia din China este din ce in ce mai tensionata de la o zi la alta, autoritatile de acolo luand decizia in urma cu cateva zile de a prelungi vacanta oficiala cu ocazia Anului Nou Chinezesc cu trei zile. Astfel, autoritatile de la Beijing isi propun sa impiedice raspandirea epidemiei de coronavirus. Contextul actual este si mai problematic, avand in vedere ca multe companii aeriene internationale nu mai zboara la acest moment in China si dinspre China, multi oameni fiind blocati la ora actuala in sau in afara granitelor Chinei.

In aceste conditii, zeci de companii de renume la nivel international si-au anuntat sistarea activitatii din China. Vorbim despre o decizie extrem de drastica, dar necesara in actualul context. Printre toate aceste companii se numara si cativa producatori de pe scena auto internationala.

Astfel, uzinele Ford, Renault si Toyota vor ramane inchise pana cel putin la data de 10 februarie, o noua decizie in acest sens urmand sa fie luata in zilele urmatoare in functie de felul in care vor evolua lucrurile.

Francezii de la Renault detin o uzina chiar in Wuhan, orasul de unde a izbucnit epidemia coronavirusului. Wuhan este unul dintre orasele aflate in carantina la acest moment, niciun locuitor dintre cei peste 11 milioane ai orasului neavand permisiunea de a iesi din perimetrul municipiului.

Americanii de la Ford au doua unitati de productie alaturi de Chongqing Changan Automobile. Nu in ultimul rand, cei de la Toyota au uzine in nordul orasului Tianjin si in regiunea Guangdong. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile in perioada urmatoare, noi decizii urmand sa fie luate in viitorul apropiat.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter