Putini stiu asta. De ce iti verifica politia CNP-ul prin statie atunci cand te opreste

Putini stiu asta. De ce iti verifica politia CNP-ul prin statie atunci cand te opreste

Politistii verifica CNP-ul prin statie atunci cand te opresc pentru controlul privind declaratia pe propria raspundere. Care este adevaratul motiv pentru care fac asta?

Pandemia de coronavirus a impus si in Romania o serie de reguli drastice, inclusiv cele legate de distantarea sociala. Polistii fac controale riguroase, iar sanctiunile pentru cei care nu respecta noile masuri luate de autoritati sunt unele drastice. 

De ce verifica politia CNP-ul prin statie

Procedura de verificare a Codului Numeric Personal prin statie prevede verificare persoanei controlate in  baze de date care include CNP-urile persoanelor aflate in carantina institutionalizata si izolare la domiciliu sub monitorizare medicala.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat ca de la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 2 si pana in prezent, au fost plasate in carantina institutionalizata 2.078 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

Citeste: Un politist rupe tacerea: „Sefii pun presiune sa dam cat mai multe amenzi”

„Acestor persoane le este interzisa parasirea domiciliului sub orice forma, iar daca sunt gasite pe strada pot intra sub incidenta legii zadarnicirii combaterii bolilor, riscand astfel deschiderea unui dosar penal si chiar inchisoare”, a precizat reprezentantul Grupului de Comunicare Strategica 

Autoritatile au depistat, in ultimele de 24 de ore, 6.866 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 14.560.984 de lei.

Ce presupune izolarea la domiciliu

Persoanele aflate in izolare la domiciliu sau carantina institutionalizata nu au voie sa paraseasca domiciliul /spatiul de carantina sub nicio forma, iar daca sunt gasite pe strada pot intra sub incidenta legii zadarnicirii combaterii bolilor, riscand astfel deschiderea unui dosar penal si chiar inchisoare.

 

VIDEOCLIPUL ZILEI