2020-01-23 Controale riguroase pentru soferii de camioane, autocare si microbuze dupa tragedia din Ialomita

Controale riguroase pentru soferii de camioane, autocare si microbuze dupa tragedia din Ialomita

Politistii verifica zilnic pana pe 20 octomrbie zeci de autovehicule de transport public de persoane mai mare de 8+1, dar si camioanele care depasesc masa totala maxima autorizata de 3,5 tone.

Politia Romana

Oamenii legii incearca astfel sa previna si afle daca sunt respectate perioadele de conducere, respectiv cele de pauza de odihna de catre conducatorii auto, precum si daca exista probleme la aparatul tahograf sau daca sunt folositi magneti pentru ca datele sa nu fie inregistrate.

Intr-o singura zi, politistii Brigazii Rutiere au aplicat 31 de sanctiuni contraventionale, dintre care 24 pentru soferii care conduceau vehicule de transport marfa, in timp ce restul fiind aplicate conducatorilor de transport persoane.

Pe Soseaua Chitilei a fost depistat un barbat de 50 de ani care conducea un vehicul de tranposrt marfa cu o alccolemie de 0,18 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind amendat cu 1.305 si suspendarea permisului pe 90 de zile.

Politistii au dat amenzi totale de 11.000 lei si au retinut 14 certificate de inmatriculare pentru defectiuni tehnice si trei permise pentru conducerea pe drumurile publice de catre o persoana care efectua transport de marfa sub influenta bauturilor alcoolice.

Controalele organizate de politisti au venit dupa ce la inceputul lunii octombrie 10 persoane au murit si alte sapte au fost ranite grav in urma unui grav accident in care a fost implicat un camion si un microbuz de transport persoane.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter