Se schimba legea. Reguli mai blande pentru soferii amendati!

Modul in care soferii pot contesta amenzile auto ar putea fi usurat, gratie unui nou proiect de lege adoptat tacit de Senat.

Cum pot contesta soferii amenda de circulatie

Noul proiect de act normativ le-ar permite soferilor sa conteste amenda in judetul lor de resedinta, indiferent de locul in care au fost trasi pe dreapta si sanctionati.

Potrivit Codului Rutier, in prezent, soferii sanctionati nu pot contesta amenda decat la judecatoria in a carei competenta a fost constatata fapta. Noul proiect de lege vine cu modificari, astfel incat acestia sa poata contesta fapta in judetul lor de resedinta. 

„Impotriva procesului verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta isi are domiciliul sau sediul, dupa caz, contravenientul, daca acesta este pe teritoriul Romaniei”, se arata in documentul publicat pe site-ul oficial al Senatului Romaniei. 

Noile reguli se aplica doar cetatenilor care au domiciliul in Romania. In cazul soferilor care au domiciliul in alta tara, lucrurile raman neschimbare. Mai exact, contestatia va trebui depusa la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.

Masurile propuse se regasesc in Propunerea legislativa pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si al art.32 alin.(1) din Ordonanta nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, act ce poate fi consultat integral pe site-ul oficial al Senatului Romaniei.

Proiectul a fost adoptat deja la Senat, ins apentru a intra in vifoare, noile prevederi trebuie adoptate si de Camera Deputatilor.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter