Codul Rutier ar putea fi modificat pentru a include si trotinetele

Codul rutier modificat pentru trotinetele electrice

Politia Rutiera isi doreste sa modifice Codul Rutier pentru a reglementa si circultia trotinetelor electrice, deoarece  in actualul text al legii nu este facuta vreo referire la acest tip de vehicule.

Trotinetele electrice au castigat teren important in ultimele luni, fiind preferate de tot mai multa lume din intreaga tara. Lucurile au mers atat de departe incat au ajuns sa fie deschis firme pentru inchirierea unor astfel de trotinete electrice.

Politistii rutieri au tras un semnal de alarma si au anuntat ca legislatia actual nu face nico mentiune cu privire la utilizarea unui astfel de tip de vehicule pe drumurile publice. Practic, in acest moment trotinetele au voie doar pe trotuar.

"Cu exceptia bicicletelor si a vehiculelor trase cu mana, vehiculele trebuie sa fie inmatriculate sau inregistrate si sa poarte placute cu numar de inmatriculare sau de inregistrare. Vehiculele exceptate de la obligatie sunt enumerate limitativ in cadrul legal in vigoare, iar trotineta electrica nu se regaseste printre acestea", afirma reprezentantii Politiei Rutiere.

Initial, conform unor zvonuri, trotinele electrice ar fi putut fi incadrate in categoria mopedelor, dar acest lucru nu este posibil doearece nu au niciun loc pe scaun.

"Intrucat nu sunt prevazute cu un loc sezand, nu pot fi supuse omologarii si, prin urmare, nici inregistrarii ori inmatricularii. Vehiculele de tipul trotinetelor electrice neprevazute cu un loc sezand nu se supun omologarii si nu se va elibera niciun document pentru acest tip de vehicul", a mai precizat reprezentantul Politiei Rutier.

Pentru ca trotinelete electrice sa poata intra in circulatia rutiera, ele trebuie introduse in Codul Rutier, fiind asteptat o astfel de modificare in urmatoarele luni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter