Lovitura pentru soferi! Greseala care te poate lasa fara permis pentru un an de zile

In noul Cod Rutier, ceva mai dur, apare modificarea care ii poate lasa pe soferi fara permisul auto pentru o greseala aparent „banala”.

Cei care nu depasesc regulamentar in trafic vor ramane pietoni pentru 90 de zile. Actualmente, soferii care comit eroarea raman fara permis timp de o luna.

„Constituie contraventie si se sanctioneaza cu -amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier, ori tramvai urmatoarele fapte: f) nerespectarea regulilor privind depasirea”, este notat in proiectul de lege.

Un an de zile vor ramane pietoni si soferii care sunt prinsi in stare de ebrietate la volan. Legislatia actuala prevede o perioada de 90 de zile.

„Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 1 an de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptei de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune”, este legea.

Cei care vor avea mai mult de suferit sunt soferii care vor fi prinsi conducand sub influenta baututrilor alcoolice. Acestia si-ar putea pierde dreptul de a conduce pentru un an de zile. 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter