Cod Rutier 2020. Ce trebuie sa faci cand urci in masina. Este obligatoriu, insa multi nici nu stiau asta! Amenzile sunt usturatoare

Data de 1 iulie 2020 vine cu o serie de schimbari pentru soferi, si nu numai. Codul Rutier prevede noi masuri in ceea ce priveste centura de siguranta. Ce obligatie ai atunci cand urci in masina. Multi nici nu stiau asta!

Ce trebuie sa faci cand urci in masina. Este obligatoriu!

Una dintre modificarile din noul Cod Rutier se refera la purtarea centurii de siguranta de catre toti pasagerii, indiferent de locul pe care il ocupa in masina. Asadar, conform noilor reglemantari, nu doar soferul si pasagerul din dreapta sunt obligati sa poarte centura de siguranta, ci si cei care stau pe bancheta din spate a masinii.

Cei care nu respecta legea risca o amenda incadrata in Clasa 1 de contraventii, ce presupune o penalizare cu doua sau trei puncte-amenda. Punctul-amenda are valoarea de 145 de lei, asadar amenda pentru nepurtarea centurii este undeva intre 290 si 435 de lei.

Citeste si: Cod Rutier 2020. Ce amenda poti primi daca dimensiunile rotilor sunt mai mari decat cele trecute in cartea masinii

Noile reglementari prevazute in Ordonanta de urgenta nr. 13/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, vor intra in vigoare in luna iulie 2020.

Ce trebuie sa faci atunci cand urci in masina. Multi nici nu stiau

Un lucru important, dar pe care multi il ignora, este verificarea starii centurii de siguranta. Ete un lucru de baza, care se invata in primele ore la scoala de soferi, insa putini sunt cei care fac si asta. 

Este primul element de protectie in cazul unui accident cu coliziune frontala, sau laterala, in afara de air-bag-uri. Centura a fost cea care a facut diferenta in nenumarate accidente, salvand vietile pasagerilor, asadar este spre binele nostru sa verificam daca functioneaza corespunzator.

Cod Rutier 2020. Schimbari majore de la 1 iulie

Purtarea centurii de siguranta de catre toti pasagerii nu este singura regula ce intra in vigoare de la 1 iulie 2020. Tot de la aceasta data, nu toata lumea va mai putea obtine permisul auto. Vezi cine nu mai poate obtine permisul de conducere.

Exista schimbari si pentru conducatorii auto mai in varsta, cu probleme de sanatate. Acestia vor fi obligati sa se prezinte mai des la controalele medicale.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter