Cod Rutier 2019. Radarele pot fi din nou amplasate pe masini neinscriptionate

Radare amplasate pe masini neinscriptionate

Soferii n-au scapat de radarele ascunse ori amplasate in masini neinscriptionate. Curtea Constitutionala a stabilit ca legea privind amplasarea radarelor de politie doar pe masini inscriptionate este neconstitutionala. Sesizarea a fost facuta de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, iar CCR a admis partial neconstitutionalitatea legii.

In cursul zilei de miercuri, judecatorii au dezbatut obiectia formulata de seful statului, pentru a doua oara, dupa ce in data de 4 iunie Parlamentul a transmis liderului de stat legea, pentru promulgare, ca urmarea procedurii de reexaminare.

Tinand cont de faptul ca forma legii transmise la promulgare este una ulterioara procedurii de reexaminare, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 684/2018 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 50 din 18 ianuarie 2019) si avand in vedere ca Parlamentul a adoptat o serie de reglementari care sunt contrare si excedeaza limitelor deciziei mentionate, consideram ca Legea pentru modificarea art. 109 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost adoptata cu incalcarea dispozitiilor art. 147 alin. (2) si (4) din Constitutie”, se arata intr-un comunicat de presa.

Modificarile Codului Rutier, prin care Politiei ii era interzis sa utilizeze dispozitivele de masurare a vitezei din autovehicule care nu au inscrisurile Politiei si nu sunt amplasate in locuri vizibile, au fost, asadar, respinse de judecatori.

Astfel, CCR respinge a doua oara modificarile aduse Codului Rutier in privinta obligativitatii Politiei de a instala radarele exclusiv pe masini inscriptionate si amplasate la vedere.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter