CNAIR, vinovata de accidentul in care patru oameni au murit dupa ce au cazut in Dunare

Ancheta in cazul accidentului in care au pierit patru oameni se apropie de final. O expertiza arata ca o parte din vina o are CNAIR

Patru persoane, un barbat de 48 de ani, sotia sotia sa in varsta de 40 de ani si copii lor de 22 si trei ani au murit in octombrie 2017 dupa ce masina in care se aflau, condusa de un barbat de 44 de ani, a cazut in Dunare, in zona localitatii Coronini. Singurul care a reusit sa se salveze a fost soferul, cei patru pasageri din autoturism murind inecati in apele Dunarii.

In urma accidentului, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, iar cu ocazia anchetei s-a descoperit ca in zona in care masina a cazut in Dunare nu exista parapet de protectie. Pentru a se stabili cauzele exacte ale accidentului, a fost comandata si o expertiza. Avocatul familiei victimelor, Diana Cotuna, a declarat ca expertiza a fost finalizata, iar aceasta arata ca vina producerii accidentului ii apartine atat soferului, cat si CNAIR pentru ca parapetul distrus inainte de producerea accidentului nu a fost reparat.

„Din documentele primite reiese ca sectia de Drumuri Orsova detinea parapete pe stoc, dar ca nu s-au folosit. Directorul Regionalei Timisoara ar fi trebuit sa stie acest lucru si sa dea dispozitie ca acest parapet sa fie inlocuit”, a declarat Razvan Cuc, in cadrul comunicatului emis dupa accidentul din 2017.

„Expertiza arata o culpa atat a soferului, cat si culpa CNAIR. S-a realizat ca lipsa parapetului, care era distrus anterior in zona in care a avut loc accidentul, a contribuit la rasturnarea masinii in Dunare. S-a retinut, de catre expert, ca daca parapetul era intact, cu siguranta autoturismul ar fi fost deviat si consecintele ar fi fost altele”, a declarat avocatul Diana Cotuna, de la casa de avocatura JGV si Asociatii.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter