CNAIR, amendata de politisti pentru ca nu a curatat corespunzator drumurile

Desi pare greu de crezut, putina zapada cazuta la inceputul acestei luni a reusit sa ia autoritatile prin surprindere in plina iarna.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost amendata de catre politistii din Turda, pentru ca nu a curatat corespunzator DN 1, in afara localitatii Martinesti. Traficul in zona a fost oprit pe ambele sensuri aproximativ o ora, din cauza poleiului.

”Politistii rutieri din cadrul Politiei Municipiului Turda, in timp ce se aflau in indeplinirea atributiilor de serviciu pe DN 1 E60, au constatat faptul ca in zona kilometrului 69, in afara localitatii Martinesti, administratorul drumului public nu a intervenit pentru a indeparta zapada depusa pe carosabil si pentru a imprastia material antiderapant. in urma neindeplinirii atributiilor ce ii revin, CNAIR a fost sanctionata contraventional cu 40 de puncte amenda, respectiv 5.800 lei”, a transmis IPJ Cluj.

Situatia s-a repetat si in Timis, dar de aceasta data tintele politistilor au fost firmele care aveau contracte de deszapezire. In aceste cazuri, amenzile au fost aplicate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, soldate chiar cu moartea unei persoane si ranirea grava a altora. Au fost sanctionate firma Tredeco Holding, care ar fi trebuit sa asigure indepartarea ghetii de pe DJ 592, Timisoara – Buzias – Lugoj, cu 7.025 lei, si firma Axo Util, care nu a curatat drumul DJ 680, Lugoj – Tapia, cu 3.045 lei.

Pe drumul Timisoara – Buzias – Lugoj s-au produs trei accidente, unul la Cheveresu Mare, unde un sofer s-a rasturnat cu masina, si alte doua intre Buzias si Lugoj, unde o camioneta s-a rasturnat, iar un om a murit si alti trei au fost raniti.

La nici 200 de metri departare, doua masini s-au izbit, dupa ce un sofer a patruns pe contrasens, iar in urma impactului doi oameni au fost raniti.

Langa Lugoj, un microbuz a fost implicat intr-un alt accident, iar trei calatori au fost raniti. Alte doua accidente s-au produs la Birda si Hitias, soldate cu pagube materiale. De vina au fost viteza si neatentia in conditiile in care soselele erau acoperite cu polei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter