Ce se va intampla cu punctul de amenda din ianuarie 2020. Anuntul facut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca va veni cu un proiect de lege pentru ca amenzile rutiere sa nu mai fie legate de salariul minim, ca pana acum.

Ce se va intampla cu punctul de amenda din ianuarie 2020

Potrivit Codului Rutier, valoarea punctului-amenda se calculeaza ca 10% din salariul minim brut. Asadar, odata cu cresterea salariului minim brut, soferii ar putea plati amenzi de circulatie mai mari.

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca isi doreste o alta formula de calcul a amenzilor rutiere, pentru ca acestea sa nu mai fie legate de salariul minim. 

„Asta a fost practica, de inghetare, sa nu tina cont de salariul minim. Aici mai degraba o sa venim cu un proiect de lege in care sa nu mai legam de salariul minim amenzile. S-a dovedit ca daca a fost necesata prorogarea timp de doi ani de zile a cresterii amenzilor in functie de salariul minim, inseamna ca legarea acestor amenzi de salariul minim nu a functionat. Vom lua o decizie, o sa gasim o solutie”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Adevarul.

Daca lucrurile vor ramane la fel, de la de la 1 ianuarie 2020, valoarea punctului-amenda s-ar putea mari de la 145 de lei la 223 de lei. 

Amenzile din clasa l se vor situa intre 446 si 669 de lei. Apoi, sanctiunile de clasa a ll-a vor fi intre 892 si 1.115 de lei, cele de clasa a lll-a vor avea un cuantum cuprins intre 1.338 si 1.784 de lei, iar cele de clasa a lV-a vor fi cuprinse intre 2.007 si 4.460 de lei. Amenzile de categoria a V-a, rezervate persoanelor juridice, ar pleca de la 4.683 si ar putea atinge 22.300 de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter