Ce se intampla cu valabilitatea rovinietei pe perioada starii de urgenta. Anuntul facut de CNAIR

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a venit cu precizari in privinta valabilitatii rovinietei pe perioada starii de urgenta.

Ce se intampla cu valabilitatea rovinietei pe perioada starii de urgenta

Romania a intrat pe 16 martie in stare de urgenta, decretata de Klaus Iohannis, ca urmare a raspandirii epidemiei de coronavirus. In acest context, autoritatile au impus restrictii pentru a preveni imbolnavirea cetatenilor.

Citeste si: Schimbare de ultima ora din cauza coronavirusului la DRPCIV. Cum trebuie sa procedezi daca vrei sa inscrii o masina sau sa-ti schimbi permisul

Tot mai multi soferi s-au intrebat ce se intampla daca le expira permisul de conducere in aceasta perioada. Potrivit dispozitiilor articolului 14 al Decretului nr.195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, toate documentele eliberate de autoritatile publice isi mentin valabilitatea pe perioada starii de urgenta, inclusiv permisul auto.

In ceea ce priveste valabilitatea rovinietei, lucrurile se schimba. CNAIR a precizat ca rovinietele care expira in perioada starii de urgenta nu vor fi prelungite automat, deoarece aceasta nu se incadreaza in categoria "documentelor eliberate de autoritatile publice".

Drept urmare, valabilitatea rovinietelor inceteaza la sfarsitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter