Ce se intampla cu soferii care au permisul supendat pe timpul starii de urgenta

Parchetul General a decis prelugirea din oficiu a dovezilor inlocuitoare ale permiselor de conducere, pe toata perioada starii de urgenta.

Ce se intampla cu soferii care au permisul supendat in timpul starii de urgenta

Asadar, soferii care au dovezi ce expira in perioada starii de urgenta le vor putea folosi in continuare si nu vor trebui sa depuna cereri pentru extinderea perioadei de valabilitate.

"La nivelul parchetelor, in cauzele in care anterior instituirii starii de urgenta prin ordonanta a procurorului a fost dipusa prelungirea dovezilor inlocuitoare cu drept de circulatie ale permisului de conducere, emise in temeiul art. 111 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectarii cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar sa depuna cereri de prelungire. 

Din oficiu, procurorii vor emite ordonante de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusa o ordonanta", se arata in comunicatul Parchetului General.

Ordonantele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitatile de politie competente, fara a mai fi necesara consemnarea pe dovada a prelungirii in aceasta situatie exceptionala.

Aceeasi masura a fost luata si in cazul permiselor de conducere expirate pe perioada starii de urgenta, a caror valabilitate se va prelungi automat, tocmai pentru ca oamenii sa nu fie nevoiti sa iasa din case.

Potrivit dispozitiilor articolului 14 al Decretului nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, toate documentele eliberate de autoritati isi mentin valabilitatea pe perioada Starii de Urgenta.

Citeste si: Ce se intampla cu valabilitatea rovinietei pe perioada starii de urgenta. Anuntul facut de CNAIR

In aceasta categorie intra si atestatese si certificatele de pregatire ale soferilor, ce vor fi considerate valabile pe toata perioada starii de urgenta, insa doar pe teritoriul Romaniei.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter