Ce risca soferii care isi monteaza coarne de ren si nas rosu pe masina

Ce sanctiuni risca soferii care monteaza coarne de ren si nas rosu pe masina

Ce risca soferii care isi monteaza coarne de ren si nas rosu pe masina

Soferii care isi monteaza coarne de res si nas rosu pe masina in perioada sarbatorilor de iarna risca sa incaseze amenzi usturatoare daca kit-ul respectiv este dotat cu sistem de iluminare.

Politia Romana a tras un semnal de alarma pe deja celebra pagina de Facebook dupa ce pe strazi au aparut tot mai multe masini echipate cu un nas rosu si coarne de ren.

Pagina Ministerului Afacerilor Interne a transmis un mesaj ferm :

"Daca masina este ren, va asumati sa fiti Mos Craciun pentru toti! Sa stiti ca nu puteti depasi viteza legala, nu aveti prioritate in trafic si nici nu o sa puteti parca oriunde. Nasul poate sa ramana rosu doar la masina. Suntem convinsi ca ati inteles diferenta. Coarnele de ren nu o sa va ofere niciodata siguranta in trafic.  In concluzie, va recomandam sa fiti mai preocupat de cauciucurile de iarna, antigel, sistemul de dezaburire etc."

Soferii pot incasa amenzi pentru montarea luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificari neomologate, cu amenzi cuprinse intre 6 si 8 puncte, adică intre 870 sii 1160 lei. In concluzie, simplele coarne de ren si nas rosu nu pot atrage sanctiuni soferilor.

Coarnele de ren si nasul rosu au aparut tot mai des in ultimele saptamani pe masinile din marile orase. Cei care doresc sa isi achizitioneze coarne si nas rosu pentru masina o pot face cu aproximativ 40 de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PROGRAM RABLA 2020: OFERTE KIA CEED
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter