Cati bani a castigat statul de pe urma taxei auto! Soferii inca nu si-au primit toti banii

Romania a fost somata de Comisia Europeana sa restitutie taxa auto incasata ilegal, dar cu toate astea mai multi soferi inca asteapta baniii. Statul a dat inapoi jumatate din cele 7 miliarde de lei adunate in 10 ani, iar Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor a anuntat toti soferii vor primi taxele inapoi in luna mai cu tot cu dobanzin

Mai multi soferi s-au plans in ultima perioada de modul in care se misca aceasta procedura, iar unii dintre ei au de recuperat si sume de peste 1.000 de euro in urma achitarii taxei ilegale pentru mai multe autovehicule. Banii vin insa doar in transe si extrem de greu, fiind o adevarata incercare pentru Guvern sa achite intreaga suma.

Teodorivici a declarat ca exista un fond de 700 de milioane de lei pentru achitarea taxelor, iar daca este nevoie va suplimenta bugetul in acest sens chiar in saptamanile viitoare pentru a rezolva aceasta problema.

Taxa auto a fostr introdusa in 2007 si a fost platita pana in 2017, cand a fost anulata, perioada in care statul a obtinut 7,2 miliarde de lei din care a reusit sa ramburseze 3,5 miliarde de lei, o suma care a ajuns pentru aproximatv 1 milion de soferi.

Statul trebuia initial sa ramburseze toti bani, indiferent de taxele platite, inca de acum doua luni, insa temernul a fost prelungit prin Ordonanta de Urgenta la finalul anului trecut.

Toti soferii ar trebui sa primeasca si o mica dobanda pentru perioada de timp in care statul s-a folosit de bani, iar cei carenu au depus cererile de restituire a taxei la timp mai pot spera ca isi recupereaza banii in instanta.

Un sofer care a achitat o taxa auto in urma cu 4 ani are de recuperat cu tot cu dobanda acumulata in timp 646 de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter