Cate trotinete electrice s-au furat in primele zile dupa lansare: "Ne-am asteptat la asta, cand am venit in Bucuresti"

Zeci de trotinete electrice Lime, furate in Capitala

La o luna de cand serviciul Lime de inchiriere de trotinete electrice a ajuns in Capitala, reprezentantii companiei s-au speriat de numarul mare de unitati furate. In prima zi de lansare, pe strazile Bucurestiului au fost plasate 450 de trotinete electrice. In cateva zile, 10 la suta din flota a disparut.

Pe 24 mai 2019, bucurestenii au vazut pentru prima data in orasul lor trotinetele verzi. La distanta de o luna, americanii au declarat ca au mai aproape 1.000 de astfel de trotinete amplasate in Bucuresti si planuiesc sa se extinda, in ciuda faptului ca o mare parte dintre ele au disparut peste noapte.

Din fericire, cele mai multe dintre trotinetele electrice furate au fost recuperate: „Ne-am asteptat la acest lucru. In primele zile am pierdut circa 10% din flota noastra. Pana la finalul lunii iunie, flota va avea aproape 1.000 de trotinete electrice. Am inceput cu 450 de trotinete. Asa ca 10% din flota initiala reprezinta un numar mare, dar am recuperat majoritatea trotinetelor electrice disparute”, a explicat Tamas Toth, manager operational al Lime, citat de wall-street.ro.

Potrivit sursei citate, in Capitala, Lime a ajuns la 2.000 de curse pe zi, iar 1.500 de oameni folosesc trotinetele electrice si au renuntat la masini. Lime intentioneaza sa isi extinda flota de trotinete electrice inchiriabile si sa le disperseze in oras, astfel incat sa devina usor accesibile oricui doreste sa inchirieze un astfel de mijloc de transport.

In ceea ce priveste aria de functionare, planuim sa ne extindem, dar ne trebuie mai multe trotinete pentru acest lucru. Scopul nostru este sa nu mergi atat de departe pentru a folosi o trotineta. In prezent, esti nevoit sa mergi cam 400-500 de metri daca esti in zona de functionare si nu sunt suficiente trotinete, asa ca vrem sa avem mai multe trotinete electrice. Dar distanta maxima pe care ar trebui sa o parcurgi nu ar trebui sa fie mai mare de 50 de metri”, a adaugat Tamas Toth.

Cum functioneaza Lime

Lime este un serviciu de inchiriere de trotinete electrice, disponibil in Bucuresti incepand din 24 mai 2019, si care este prezent in peste 31 de orase din 14 tari europene. Daca vreti sa utilizati acest serviciu de transport, tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati aplicatia, sa localizati pe harta o trotineta disponibila si sa o deblocati pe baza unui card bancar inregistrat in aplicatie. Dupa incheierea cursei, in aplicatie vor fi afisate instructiuni pentru finalizarea calatoriei si marcarea responsabila a trotinetei electrice.

Utilizatorii Lime trebuie sa declare ca sunt majori, la inregistrarea in aplicatie. Costul de deblocarea a unei trotinete este de 3 lei, iar fiecare minut de calatorie costa 60 de bani. Echipele locale Lime asigura intretinerea, reincarcarea si amplasarea trotinetelor in oras. Acestea acopera, momentan, centrul Capitalei si se gasesc inclusiv in zona Aeroportului Baneasa.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter