Cat va costa taxa de centru pentru soferii cu masini neinmatriculate in Bucuresti?

Se pare ca Primaria Capitalei are in plan sa isi mareasca bugetul, iar soferii care nu sunt din Bucuresti vor fi solutia.

Trafic in Bucuresti

Ai o masina care nu este inmatriculata in Bucuresti? Ei bine, se pare ca Primaria Capitalei are in plan ca acesti soferi sa plateasca vinieta de Bucuresti. Totusi, soferii care locuiesc in Capitala fara sa aiba cartea de identitate aici ar putea scapa de plata, la fel ca si cei care au preluat un autoturism in leasing din alta localitate.

Veste proasta vine pentru soferii care nu fac parte din cele doua cazuri, pentru ca acestia vor fi taxati cu pana la 1.900 de lei pe an. Proiectul se afla in dezbatere publica pana la finalul lunii si va decide „soarta” soferilor care intra in centrul prasului cu masini poluante sau inmatriculate in alt judet.

Soferii din Bucuresti care locuiesc in centrul orasului ar putea scapa de vinieta, indiferent de tipul de masini pe care acestia il conduc, insa nu vor fi singurii. Oficialii spun ca si soferii care au preluat o masina in leasing de la o firma ce are sediul in alt judet vor fi scutiti de aceasta taxa, insa dupa incheierea leasingului trebuie sa demonstreze ca isi vor inmatricula masina in Capitala.

Si chiriasii sunt vizati de Primaria Capitalei, pentru ca neavand practic carte de identitate de Bucuresti, doar de flotant, acestia nu au posibilitatea fizica de a-si inmatricula masina.

Autoturismele NON EURO, EURO 1 sau EURO 2 vor fi si ele complet interzise in Piata Victoriei, Unirii si pe bulevardele adiacente. Cei cu masini EURO 3 vor plati o taxa de centru de 75 de lei pe luna sau 900 lei pe an, iar cei cu masini ce se incadreaza in normele de poluare EURO 4, 5 si 6, vor plati vinieta denumita Oxigen B ce va costa 10 lei pe zi sau 1900 lei pe an.

Soferii isi vor putea cumpara vinieta electronica de la orice benzinarie, iar sistemul ce va monitoriza autoturismele va include 194 de camere. Conform datelor oficiale, in Bucuresti sunt inmatriculate aproape un milion trei sute de mii de autovehicule, si peste 500 de mii au o vechime cuprinsa intre 10 si 20 de ani.

Mai mult, Primaria va interzice pentru o zi circulatia in centrul Capitalei, pe 22 septembrie. In acea zi, niciun vehicul motorizat nu va avea voie sa circule pe Bulevardele Unirii, Decebal si Libertatii.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter