Carlos Ghosn ramane in arest. Fostul presedinte Renault-Nissan a fost inculpat pentru o a patra fapta

Procurorii japonezi l-au inculpat luni pe fostul presedinte al aliantei Renault-Nissan pentru o a patra fapta, de abuz de incredere in forma agravanta, ceea ce permite prelungirea perioadei sale de detentie care expira astazi, transmite Reuters.

Acuzatia vine dupa rearestarea lui Ghost la inceputul lunii aprilie, pentru a patra oara, sub suspiciunea ca a castigat 5 milioane de dolari pe cheltuiala Nissan.

Ghosn, care fusese eliberat in luna martie pentru o cautiune de 9 milioane de dolari, dupa o perioada de detentie de 108 zile, a negat toate acuzatiile care i-au fost aduse, iar apararea sa a lansat o campanie impotriva procurorilor, calificand ultima sa arestare ca fiind ilegala, potrivit unor documente obtinute de Reuters.

Tot luni, Nissan a depus o plangere penala impotriva lui Ghosn, dupa ce a constat ca plati efectuate de producatorul auto catre o companie de vanzari auto din strainatate, prin intermediul unei filiale, au fost transferate de Ghosn in folosul propriu.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Nissan a fost afectata de ilegalitatile lui Ghosn.

”Un astfel de comportament este inacceptabil, iar Nissan cere penalitati stricte”, a anuntat producatorul auto japonez intr-un comunicat.

Potrivit legislatiei japoneze, procurorii trebuiau luni fie sa aduca noi acuzatii impotriva lui Ghosn, fie sa il elibereze.

Ghosn era deja acuzat de alte fapte, legate de subestimarea veniturilor si transferarea temporara catre Nissan a unor pierderi din investitii proprii, in perioada crizei financiare din 2008.

Videoclipul zilei
CONDUS SPORTIV - DE CE NU ESTE BUN PENTRU MASINA TA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter