Captura impresionanta la granita cu Bulgaria. Trei masini de lux furate in Vestul Europei, descoperite in decurs de cateva ore

Captura impresionanta la granita cu Bulgaria. Trei masini de lux furate in Vestul Europei, descoperite in decurs de cateva ore

Vamesii romani au avut parte de o captura importanta la inceputul acestei saptamani, reusind sa descopere in decurs de numai cateva ore trei masini si o remorca furate din Vestul Europei.

Primul caz a fost al unui cetatean bulgar, in varsta de 47 de ani, care s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Ostrov pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, conducand un autoturism marca BMW, inmatriculat in Belgia. In urma verificarilor, vamesii au descoperit ca masina era cautata de autoritatile din Belgia.

In aceeasi zi, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafact s-a prezentat un alt cetatean bulgar, in varsta de 44 de ani, conducand un autocamion marca MAN, ce tracta o semiremorca marca Lamberet. Politistii de frontiera au descoperit ca remorca era declarata furata in Danemarca, impreuna cu incarcatura. Barbatul a sustinut ca remorca nu ii apartine, el fiind angajatul unei firme de transport si nu avea cunostinta despre faptul ca remorca este furata.

La vama Giurgiu, politistii au descoperit un cetatean roman care incerca sa intre in tara cu un autoturism BMW X1, fabricat in anul 2014, declarat furat de autoritatile din Marea Britanie. Barbatul de 29 de ani a declarat ca a cumparat masina de la un alt roman, din tara. Politistii vor investiga in continuare in ce masura sunt adevarate declaratiile barbatului si, daca da, cum a fost introdus autoturismul in tara in prima faza.

Doar cateva ore mai tarziu, la vama Nadlac II, politistii au descoperit un tanar de 19 ani care incerca sa iasa din tara cu un autoturism Audi A5, declarat furat de autoritatile din Germania. Barbatul a declarat ca a imprumutat autoturismul de la un prieten, proprietarul masinii, pentru a se deplasa in Austria cu familia.

In toate cazurile de mai sus, politistii au dispus indisponibilizate la sediile teritoriale ale Politiei de Frontiera. Valoarea totala a capturilor este de aproximativ 200.000 de lei.

VIDEOCLIPUL ZILEI