Brasovul va avea troleibuze noi, luate cu fonduri europene. Costul total - 16 milioane de euro

Primaria Brasov va accesa fonduri europene prin Programul Operational Regional pentru a achizitiona 26 de troleibuze noi, care vor deservi rutele de transport public cu numerele 1, 2, 6 si 31 din oras.

Ordinul de finantare a proiectului a fost semnat, vineri, in prezenta Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Vasile-Daniel Suciu.

Valoarea finantarii nerambursabile depaseste 77 de milioane de lei (aproape 16.2 milioane de euro), iar perioada de implementare va fi de 36 de luni.

”Obiectivul proiectului il reprezinta imbunatatirea transportului public local in Brasov, valoarea finantarii nerambursabile este de 77.009.789 lei, iar perioada de implementare - de 36 de luni”, a trnsmis Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Programul Operational Regional 2014-2020 este unul dintre programele prin care Romania poate accesa fondurile europene structurale si de investitii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), in perioada actuala de programare. Alocarea estimata se ridica la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezinta sprijinul UE, iar 1,5 miliarde de euro - contributia nationala.

Newsletter

Whatsapp