Ai braduti parfumati la oglinda retrovizoare? Mare grija! Te poti trezi cu o amenda usturatoare

Braduti parfumati, cruciulite sau alte accesorii la oglinda retrovizoare. Te-ai plimbat, probabil, cu taximetristi care aveau spatiul de sub oglinda plin de astfel de accesorii auto. Multi dintre ei abia daca mai vedeau ceva in fata. Iar daca si tu faci asta, ar fi bine sa te opresti.

Braduti parfumati/accesorii Oglinda retrovizoare

Meniti sa improspateze aerul din masina, banalul bradut odorizant este mult mai periculos decat ai crede. Nu doar ca ingreuneaza vizibilitatea, ci ti-ar putea aduce si amenzi usturatoare.

Politistii avertizeaza ca soferii care isi pun la oglinda astfel de accesorii auto incalca legea si, drept urmare, ar putea fi nevoiti sa scoata bani frumosi din buzunare.

Acest lucru este stipulat in Codul Rutier, articolul 102, aliniatul 36: ”Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni [...] aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea sub limita legal admisa ori impiedica sau diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de inmatriculare”.

Asadar, nu doar ca incalcati legea, ci va puneti si viata in pericol. Iar amenda este una usturatoare: intre 1.300 de lei si 2.900 de lei.

Pe langa amenda, soferilor li se retine certificatul de inmatriculare.

„De asemenea, se retine certificatul de inmatriculare si se elibereaza o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile. Recomandam tuturor sa nu monteze astfel de dispozitive sau de afise care sa estompeze vizibilitatea intrucat se pun in pericol atat pe ei, cat si pe ceilalti conducatori auto”, a declarat Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru TVR. 

Videoclipul zilei
CONDUS SPORTIV - DE CE NU ESTE BUN PENTRU MASINA TA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter