Bolile care te lasa fara permis. Le stiai pe toate?

Exista cateva boli incompatibile cu sofatul. E posibil ca pe unele sa le stii deja, insa altele sunt mai putin cunoscute.

Bolile care te lasa fara permis

Una dintre modificarile aduse Noului Cod Rutier a starnit numeroase discutii pro si contra. Este vorba despre necesitatea unui aviz medical pentru persoanele care sufera de apnee in somn.

Asadar, de acum inainte fisa medicala contine si pneumologia pe lista examinarilor medicale incluse. Trebuie precizat insa va aceasta rubrica li se adreseaza celor care doresc sa obtina permisul de conducere pentru camioanele de marfa si pentru autobuze (categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E). Acestia vor fi testati pentru apnee in somn, iar cei care vor fi gasiti cu probleme vor fi trimisi la doctor pentru a obtine un aviz medical.

Exista insa cateva probleme medicale care te pot lasa fara permis auto pentru totdeauna. Iata care sunt acestea:

Probleme cu vederea

Persoanele care prezinta sensibilitate la contraste sau care tulburari de vedere nu pot obtine permisul de conducere. De asemenea, dupa pierderea temporara a vederii exista o perioada de adaptare de minimum sase luni, pe durata careia se interzice conducerea autovehiculelor.

Handicap locomotor

Persoanele care prezinta afectiuni la nivelul aparatului locotomor nu au dreptul de obtine permis auto sau de a-l reinnoi. Exista insa si exceptii. Persoanele care au asftel de probleme pot conduce masina daca obtin avizul medical de la o unitate medicala autorizata.

Afectiuni cardiovasculare

Persoanele care prezinta tulburari grave ale ritmului cardiac ori angina pectorala de repaus sau emotie nu au dreptul de a conduce sau reinnoi permisele auto. Se includ si persoanele care sufera de tensiune arteriala anormala, cei care poarta stimulator cardiac, dar si cei cu antecedente de infarct miocardic.

Diabet zaharat

Persoanele care au suferit episoade repetate de hipoglicemie acuta nu pot avea permis de conducere sau de a-si reinnoi permisul existent. In plus, cei care sufera de diabet zaharat si sunt sub un tratament medicamentos au nevoie de un aviz medical autorizat.

Afectiuni neurologice
Nici persoanele care sufera de epilepsie nu au dreptul de a detine permisul auto.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter