Afacerea secolului pentru un roman! Cu cat a cumparat un BMW X6 confiscat de ANAF

BMW X6

Cu toate ca nu ne vine sa credem, acest lucru chiar s-a intamplat! Un BMW X6 a fost vandut de ANAF cu doar 30.000 lei sau 6.500 euro. Pentru cei ce nu stiu, pretul unui astfel de automobil este dublu.

Modelul, fabricat in anul 2009, este doar unul dintre miile de chilipiruri pe care multi romani le-au cumparat de la licitatiile ANAF. Fiscul a vandut peste 3.200 de masini, barci si motociclete si pentru toate acestea a incasat peste 2 milioane de lei, ceea ce inseamna o medie de 600 de lei pe bucata.

Marea problema, dupa cum va asteptati, este ca aceste obiecte care sunt scoase la licitatie sunt foarte greu de gasit online, din diverse motive, iar cei mai multi cumparatori se prezinta la licitatii la a treia strigare, deoarece preturile scad la 50%.

ANAF procedeaza astfel: daca valoarea bunului depaseste 20.000 de lei, legea obliga publicarea anuntului pe site-ul ANAF sau cel al Ministerului de Finante. 99% din bunuri nu se vand la prima strigare, iar Fiscul reduce pretul cu un sfert pentru a doua licitatie. La cea de-a treia licitatie, preturile scad la 50% ceea ce atrage cumparatorii.

Un bun exemplu poate fi un Lamborghini Gallardo, ce a apartinut lui Harry Mironescu, patronul clinicii Sabyc, ce a fost condamnat la inchisoare pentru trafic de ovule. Timp de 2 ani a stat supermasina in parcarea Fiscului si a fost vanduta in cele din urma cu 57.000 euro. Un Maserati Quattroporte a fost si el vandut cu doar 31.000 de lei sau 6.800 euro.

Fiscul a mai vandut 140 de masini Dacia cu preturi ce variaza de la 200 la 1.000 de lei, peste 320 de Mercedes-Benz, 280 de Volkswagen si 175 de BMW-uri.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp