Berlin introduce transportul in comun cu 1 euro pe zi pentru a reduce aglomeratia

Transportul in comun in Berlin va costa 1 euro pentru a reduce numarul de masini din trafic

Berlinul introduce transportul in comun cu 1 euro pe zi pentru a reduce aglomeratia

Traficul in marile orase este una dintre cele mai mari probleme pentru administratiile locale. Berlin este una dintre cele mai aglomerate capitale europene, iar pentru a reduce numarul masinilor din trafic va fi modificat tariful la transportul in comun.

Michael Muller, primarul din Berlin, a propus introducerea unor abonamente anuale pentru transportul public. Edilul a anuntat ca tichetul pentru un an intreg ar urma sa coste 365 de euro, astfel incat sa fie redusa aglomeratia si poluarea din oras.

Viena a introdus acest tarif de un euro pe zi inca din 2012, iar nemtii vor sa copieze modelul vecinilor pentru a scapa de poluare si aglomeratie. De altfel,  un abonament costa in prezent 728 de euro in capitala germana.

Ideea propusa de nemti ar putea avea succes chiar in Bucuresti, daca municipalitatea s-ar gandit sa aplice abonamente anuale. STB nu are in acest moment abonamente anuale, insa exista abonamentele valabile o zi pe toate liniile urbane care costa 8 lei ( 9,60 de lei impreuna cu suportul de carton).

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter