Termenul dat de Ludovic Orban pentru inceperea lucrarilor la Autostrada Moldovei

Premierul Ludovic Orban a vorbit in Piata Unirii din Iasi despre Autostrada Moldovei, dezvaluind data pentru inceperea efectiva a lucrarilor.

Termenul dat de Ludovic Orban pentru inceperea lucrarilor la Autostrada Moldovei

Ludovic Orban a declarat ca lucrarile la Autostrada Moldovei vor incepe la aproximativ 2 ani, dupa realizarea studiilor de fezabilitate, obtinerea avizelor de mediu si lansarea licitatiei pentru proiectare.

Acesta a precizat ca Executivul isi doreste ca proiectul sa fie realizat cu bani europeni.

"Ca sa intre pe finantare, trebuie adoptat bugetul Uniunii Europene, trebuie sa se semneze acordul de partereiat Romania - Comisia Europeana privind impartirea banilor pe axe si abia apoi se poate sti daca e finantat. Reprezinta clar una din prioritatile noastre", a declarat premierul, potrivit hotnews.ro.

Intrebat de jurnalistii prezenti la eveniment despre inceperea lucrarilor, Ludovic Orban a precizat ca un termen realist este la aproximativ doi ani, dupa realizarea studiilor de fezabilitate, obtinerea avizului de mediu si lansarea licitatiei pentru proiectare.

"Am mostenit acest proiect de autostrada. Era introdus, alaturi de alte 22, sa fie realizat de Comisia de prognoza, care nu are nicio competenta. Marti adoptam ordonanta de urgenta care va readuce in competenta ministerelor de linie toate proiectele care erau la Comisia de prognoza. Vom incheia SF-ul cu PPP-ul (parteneriatul public privat) lansat de vechile guvernari si vom lua o decizie rapida pe finantare", a spus Orban.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter