2020-01-23 Se face Autostrada Ploiesti - Brasov! Cuc, ultima lovitura inainte de plecare

Se face Autostrada Ploiesti - Brasov! Cuc, ultima lovitura inainte de plecare

Ministrul demis al Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca va semna contractul pentru Autostrada Ploiesti - Brasov.

Autostrada

Cuc a pregatit un parteneriat public-privat cu un consortiu turco-chinez si a anuntat ca actele urmeaza sa fie semnate in cel mai scurt timp posibil.

Fostul Ministru al Transportului a declarat ca firma respectiva si Comisia de Prognoza au ajuns la un consens, iar saptamana viitoare va fi livrat proiectul. Acordul trebuie aprobat si printr-o hotarare guvernamentala, fiind totul pregatit pentru noul Guvern.

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP) a ajuns la o intelegere cu asocierea China Communications Construction Company – Makyol Insaat Sanay Turizm pentru realizare proiectului in regim de parteneriat public-privat (PPP).
Autostrada Ploiesti – Brasov ar putea sa fie prima care va fi realizata in regim de PPP, iar soferii vor plati o taxa pentru trecere.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat la inceputul verii ca autostrada Ploiesti – Brasov este obiectiv strategic de interes national, in timp ce Viorca Dancila a spus la finalul lui 2018 ca termenul realist pentru realizarea drumului de mare viteza Comarnic – Brasov este anul 2024.

Investitia totala se ridica la 1,4 miliarde de euro din care partenerul public va plati pana la 25%, iar restul de 75% va fi suportat de asocierea careia i s-a atribuit contractul.

Autostrada a fost impartita in trei sectoare:
Sector 1 – Ploiesti – Comarnic, km 0+000 – km 48+600
Sector 2 – Comarnic – Predeal, km 48+ 600 – 84+800
Sector 3 – Predeal – Brasov (Cristian), km 84,4 – km 106,2 km.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter