Autoritatile le vin de hac vitezomanilor. Cum vor fi depistati in trafic. "Este o premiera in Romania"

Primarul Clujului, Emil Boc, a anuntat ca pe una dintre cele mai intens circulate strazi din municipiu vor fi montate sisteme high-tech impotriva celor care apasa prea mult pedala de acceleratie.

Autoritatile le vin de hac vitezomanilor

Autoritatile din Cluj spera ca prin montarea de praguri inteligente care detecteaza din timp masinile conduse cu viteza sa reduca numarul accidentelor rutiere.

"Se activeaza prin senzori, punand o bariera care ii atentioneaza pe soferi, ii zguduie putin la trecerea peste aceasta bariera", a spus Boc.

"Este o premiera in Romania si sunt chiar putine orase in Europa care dispun de astfel de praguri. Avem cinci strazi intens circulate, cu pericole pentru cetateni, care sunt analizate, din care vom alege una pentru montarea primului prag de sol inteligent, si suntem acum in procedura de achizitie. Bineinteles, ulterior, vom amplasa si alte praguri inteligente, pe alte strazi, bazandu-ne pe evolutia tehnologiei de ultima generatie", a adaugat acesta.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca spun ca pragul de sol inteligent are un cost estimativ de 350.000 de lei si va avea o unitate de detectie a vitezei masinilor, un sistem de comanda si control, dar si o parte mobila care se ridica putin de la sol in cazul in care viteza legala este depasita.

"S-a lansat pe portalul de achizitii publice anuntul de achizitie prin licitatie a unui prag de sol inteligent, iar ofertele se pot depune pana in data de 23 decembrie 2019. Vrem sa instalam primul prag anul viitor", au spus reprezentantii municipalitatii clujene, potrivit Mediafax.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PROGRAM RABLA 2020: OFERTE KIA CEED
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter