Mercedes-Benz Citaro Hybrid, pe strazile din Bucuresti incepand din primavara

Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz Romania a anuntat recent semnarea contractului pentru cele 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid comandate de catre Primaria Municipiului Bucuresti.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid, pe strazile din Bucuresti incepand din primavara

Conform contractului incheiat intre administratia Capitalei si producatorul german, cele 130 de autobuze vor fi livrate in cursul anului 2020. Citaro Hybrid ne este prezentat ca fiind un vehicul polivalent, rentabil si ecologic, fiind dezvoltat in mod special pentru nevoile transportului public din aglomeratiile urbane, oferind un mix perfect intre rentabilitate si sustenabilitate.

Totodata, putem spune ca acest contract semnat acum intre Primaria Municipiului Bucuresti si germanii de la Mercedes-Benz deschide un nou capitol al mobilitatii urbane in Capitala. Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost desemnat Autobuzul Anului 2019 in cadrul Targului International dedicat vehiculelor comerciale IAA.

Printr-o solutie tehnica de ultima generatie, autobuzul urban Mercedes-Benz Citaro Hybrid inglobeaza avantajele unui autovehicul ecologic cu fiabilitatea si performantele unui autovehicul cu propulsie conventionala.

Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz Romania, a salutat cu aceasta ocazie decizia administratiilor locale din Romania de a lupta impotriva poluarii, fiind stiut faptul ca 75% dintre emisiile de carbon sunt produse la nivelul aglomeratiilor urbane.

De asemenea, oficialul constructorului german isi declara bucuria cu privire la faptul ca producatorul pe care il reprezinta poate contribui prin cele 130 de autobuze la protejarea mediului inconjurator, punand bazele unui nou tip de mobilitate in tara noastra. Nu in cele din urma, Valeriu Zaharia sustine ca Citaro Hybrid reprezinta “o investitie sigura pe termen lung pentru operatorii de transport”.

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid ofera in primul si primul rand atat reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de dioxid de carbon, cat si o eficienta economica sporita pe intreaga durata de viata a autobuzului. De asemenea, datorita solutiei tehnice de care beneficiaza aceste modele, acestea nu necesita cheltuieli suplimentare de mentenanta, in comparatie cu variantele diesel.

Lasand la o parte faptul ca a fost desemnat Autobuzul Anului 2019 in cadrul IAA, premiu acordat in urma jurizarii oferite de 21 de jurnalisti internationali specializati in transportul de pasageri, Mercedes-Benz Citaro Hybrid este un autobuz care este cunoscut si apreciat la nivel european. Autobuzele Citaro Hybrid circula la ora actuala in orase europene precum Stuttgart, Cracovia sau Essen.

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid care vor fi livrate Primariei Capitalei in anul 2020 vor beneficia de o garantie de tip Full Warranty, de 8 ani si 480.000 de kilometri.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter