Inca un oras de provincie va avea autobuze electrice si statii de incarcare

Buzaul se alatura oraselor verzi, dupa ce primaria a decis achizitionarea a noua autobuze electrice. Acestea vor intra in circulatie la inceputul anului viitor.

Autobuze electrice in Buzau

Primaria Buzau va beneficia de noua autobuze electrice, achizitionate cu bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale. Totodata, vor fi instalate si trei statii de incarcare rapida si noua statii de incarcare lenta.

Buzoienii vor putea calatori cu aceste autobuze in anumite perioade din zi, cand sunt mai putin calatori.

Acestea Ele vor avea 12 metri lungime, o capacitate de 78 de locuri si o autonomie maxima de 105 kilometri. Vor fi dotate cu internet wi-fi, camere video de supraveghere, aer conditionat si podea joasa pentru persoanele cu dizabilitati.

Potrivit Primariei Buzau, cele 9 autobuze electrice ar urma sa fie aduse in parcul societatii cel tarziu la inceputul anului 2020. Municipalitatea intentioneaza sa achiztioneze, pe viitor, inca zece autobuze electrice, in cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Capitala ar urma sa fie cel mai verde oras din Romania, dupa numarul de autobuze electrice care vor circula in oras. Primaria Municipiului Bucuresti a lansat licitatie pentru achizitia a 100 de autobuze electrice. 

Mai departe, orasele Brasov si Timisoara isi disputa locul 2 in topul celor mai verzi localitati, cu cate 44 de autobuze electrice fiecare, urmate de Constanta, cu 41 de astfel de autovehicule.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter