Au fost inventate hainele ce pacalesc radarele! Uite cum arata

Kate Rose, o hackerita din SUA, a venit in ajutorul soferilor ce vor sa scape de radare, cu o inventie cat se poate de inedita.

Tanara a inventat o tesatura ce are imprimate mai multe numere si cifre, ce par sa fie ale unor autotursime. Piesa de imbracaminte ce te scapa de radare vine sub mai multe forme: tricou, rochie sau hanorac.

Materialul contine mai multe numere de inmatriculare si reuseste sa puna in dificultate camerele radar si cele de supraveghere a traficului. Acestea nu pot face diferenta intre placutele reale ale autoturismului si cele de pe haine.

Mai mult, placutele de inmatriculare dispuse intr-o ordine care reda pasaje din cel de-al patrulea amendament din Constitutia Statelor Uite, care ii protejeaza pe cetateni de supravegherea abuziva a guvernului.

Kate a declarat ca prin aceasta inventie vrea sa descurajele folosirea sistemelor de supraveghere asupra cetatenilor, adaugand ca ideea i-a venit dupa o simpla discutie cu un amic.

„Imi spunea ca aparatele care detecteaza numerele de inmatriculare nu sunt foarte performante. Acestea detecteaza garduri si alte lucruri de genul acesta. M-am gandit ca daca sunt pacalite de un gard, atunci as putea sa reusesc si eu”, a explicat ea, potrivit The Guardian.

Inventia tinerei a fost prezentata la o conferinta pe teme de securitate IT.

Desi acesta este primul model de tesatura folosit impotriva trackerilor auto, nu este prima initiativa de acest fel. In 2016, artistul si hackerul Adam Harvey a realizat un model specific imprimat pe un material care sa induca in eroare algoritmii folositi in vanatoarea de fete.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE ESTE ALCANTARA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter