Au fost desemnati castigatorii pentru constructia a inca 55 km din Autostrada Transilvania

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta ca au fost desemnati castigatorii licitatiei pentru constructia a inca 54,9 kilometri din Autostrada Transilvania, fiind vorba despre doua loturi din sectorul Suplacu de Barcau - Bors, mai exact Suplacu de Barcau - Chiribis si Chiribis - Biharia.

Potrivit CNAIR, Asocierea Constructii SA (Romania) - Hidroelektra Mehanizacija D.D. Croatia a fost desemnata castigatoarea licitatiei pentru proiectarea si executia subsectiunii 3C1: Suplacu de Barcau - Chiribis.

Lotul cu o lungime de 26,35 kilometri a fost atribuit acestei asocieri, la o valoare a ofertei de 362 milioane de lei fara TVA, echivalentul a 75,7 milioane euro. Pe traseul acestei subsectiuni va fi amenajat un nod rutier, la km 24+525, si vor fi construite sau finalizate 19 poduri, pasaje si viaducte. Potrivit prevederilor contractuale, perioada de proiectare este de 6 luni, iar cea de executie a lucrarilor este de 18 luni.

Pentru subsectiunea 3C2: Chiribis - Biharia, in lungime de 28,55 kilometri, castigatoare este Asocierea Trameco SA - Vahostav-SK, a.s. - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt SRL - East Water Drillings SRL.

Contractul are o valoare de 326.5 milioane de lei fara TVA, echivalentul a 68,3 milioane euro, iar asocierea are la dispozitie 6 luni pentru activitatea de proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor. De-a lungul traseului acestei subsectiuni vor fi construite sau finalizate 18 poduri, pasaje si viaducte.

Ambele asocieri au ofertat o perioada de garantie a lucrarilor de 10 ani, precizeaza CNAIR.

Newsletter

Whatsapp