Aplicatiile de navigatie si harti, interzise la volan! Amenzile sunt uriase

Odata cu inasprirea sanctiunilor pentru folosirea telefonului mobil la volan, soferii nu vor mai putea folosi nici aplicatiile de navigatie si harti.

Aplicatiile de navigatie si harti, interzise la volan

Incepand cu luna octombrie, soferii care scriu mesaje, transmit live, filmeaza sau vorbesc la telefon in timpul condusului vor primi sanctiuni mai mari. 

Singurele momente atunci cand soferii pot utiliza telefonul sau alte dispozitive daca masina se afla intr-o coloana, intr-un ambuteiaj sau daca este oprita la semafor.

Un alt aspect important de care soferii ar trebui sa tina cont este acela ca si aplicatiile cu harti si GPS vor fi interzise.

„Orice se foloseste cu mana in timpul deplasarii masinii duce practic la o contraventie”, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere, potrivit a1.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii Rutiere, soferii care stau pe telefon atunci cand se afla la volanul vehiculului vor primi si mai multe puncte de amenda si puncte de penalizare decat in prezent. Daca soferul comite o alta greseala in trafic in timp ce sta pe telefonul mobil, atunci politistii ii pot interzice dreptul de-a conduce pentru 30 de zile.

Noile reglementari intra in vigoare de la data de 12 octombrie, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

"Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementari a fost interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod atat a telefonului mobil, cat si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducator, in timpul conducerii vehiculului aflat in miscare".

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter