Se raceste vremea. Ce risca soferii care nu isi pun la timp anvelopele de iarna

Politia Romana a anuntat ca a inceput sezonul anvelopelor de iarna obligatorii. Ce amenda pot primi soferii

Ce risca soferii care nu isi pun la timp anvelopele de iarna

„Iarna si-a facut deja simtita prezenta in unele parti ale tarii. Soferii care circula pe drumuri cu zapada, gheata sau polei trebuie sa aiba montate la masina anvelope de iarna. Daca circula fara astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, soferii pot primi amenzi de pana la 2.900 de lei. Pentru a face o alegere cat mai corecta in momentul in care vorbim despre acest gen de cauciucuri, va prezentam un ghid despre anvelopele de iarna si cat de multa siguranta ne ofera pe un carosabil alunecos”, se arata intr-un comunicat transmis, duminica, de Politia Romana.

Potrivit sursei citate, „Legea cauciucurilor de iarna” a intrat in vigoare in 2011, iar toti cei circula pe drumuri publice acoperite de zapada, gheata sau polei sunt obligati sa aiba anvelope de iarna.

„Chiar daca drumul este uscat, se pot intalni portiuni unde exista risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceti, chiar si pe distante scurte, daca autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna”, transmite Politia.

Pentru a indeplini conditiile legale, anvelopele de iarna sau allseason montate pe masina trebuie sa fie inscriptionate M+S (Mud + Snow), M.S. sau M&S.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter