Anunt important pentru soferi. Noile reguli pentru plata amenzilor.

plata amenzi soferi 15 zile

Noul proces verbal cu caracter de titlu executoriu, in urma caruia amenzile de circulatie pot fi achitate la jumatate in termen de 48 de ore pana la 15 zile lucratoare, a intrat in vigoare pe 26 ianuarie 2019. Sistemul a fost aplicat pana acum doar ca proiect pilot si doar in cazul amenzilor de circulatie. Instituirea unui sistem electronic si a unui cont unic de plata a tuturor amenzilor la nivel national urmeaza abia a fi aprobata la nivel de hotarare de Guvern.

Proiectul de lege care extinde la 15 zile lucratoare termenul de achitare la jumatate a amenzilor a fost elaborat inca din 2015, pe vremea guvernarii Ponta, dar a fost adoptat abia in vara anului trecut de majoritatea parlamentara, in conditiile in care tot alesii puterii au initiat recent un proiect prin care propun reducerea termenului de achitare in cazul tuturor amenzilor.

”Ordonanta Guvernului .nr.2/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca plata a jumatate din minimul amenzii se poate realiza in termen de 48 de ore de la data incheierii sau comunicarii procesului-verbal, numai daca aceasta posibilitate este prevazuta in mod expres in actul normativ de stabilire a contraventiilor. Termenul de 48 de ore poate fi considerat nerezonabil pentru asigurarea conformarii cetateanului, pus in situatia de a identifica rapid anumite sume de bani”, motiva Guvernul necesitatea prelungirii tremenului de achitare la jumatate a amenzilor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter