Anunt de ultima ora in privinta magistralelor de metrou Drumul Taberei si Otopeni. Cand vor fi date in folosinta

Oficialii din Ministerul Transporturilor au facut un anunt imbucurator pentru bucuresteni in privinta noii magistrale de metrou din Drumul Taberei.

Lucian Bode, ministrul transporturilor, a vorbit la inceput de an despre doua dintre lucrarile de infrastuctura cele mai importante din Bucuresti, respectiv cele doua magistrale de metrou din Drumul Taberei si din Otopeni. Daca in cazul metroului spre aeroport, lucrarile nici nu au inceput macar, cel spre Drumul Taberei ar putea fi dat in folosinta in curand.

Bucurestenii din Drumul Taberei ar putea circula, de la mijlocul anului, cu metroul. Mult asteptata Magistrala 5 este foarte aproape de finalizare, iar noul termen asumat de constructori este luna iunie. Potrivit anuntului facut de ministrul Bode, constructorii au dat asigurari ca lucrarile vor fi gata in luna aprilie, moment in care vor intra in subteran reprezentantii companiilor care trebuie sa faca finisajele si semnalizarile. Acestia vor avea sase saptamani la dispozitie sa isi termine treaba, iar apoi magistrala 5 va fi data in folosinta.

In cadrul aceleiasi conferinte, ministrul a mai declarat ca noul Guvern a facut eforturi uriase pentru a achita datoriile preluate de la vechea guvernare catre companiile care asigurau mentenanta. Acestea amenintau ca, in cazul in care datoriile nu vor fi platite pana la 30 decembrie, ei nu vor mai asigura serviciile asumate in contrac. "S-au platit aproape 180 milioane lei”, a spus ministrul.

Lucrurile au inceput sa se miste si in privinta Magistralei 6, care ar trebui sa asigure legatura cu aeroportul Otopeni. „Suntem in procedura. Am alocat buget si in acest an pentru partea de exproprieri. Eu cred si in acest obiectiv, cred in transportul cu metroul. Noi trebuie sa ne mutam transportul in subteran daca vrem sa mai putem respira la suprafata”, a spus Bode.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter