Ancheta la Serviciul de inmatriculari Botosani. 14 functionari sunt cercetati de DNA pentru luare de mita

Anchetatorii anticoruptie investigheaza mai mult functionari ai Serviciului de Permise Botosani, sub suspiciunea unor fapte de luare de mita.

Saisprezece perchezitii au avut loc, miercuri, la sediile Serviciului de inmatriculari auto Botosani si la Serviciul de evidenta a persoanelor din Flamanzi, dar si la domiciliile unor functionari. 14 persoane sunt cercetate in acest caz pentru infractiuni de coruptie care au legatura cu obtinerea permiselor de conducere auto, sumele date drept mita fiind intre 100 de lei si 350 de euro.

“Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal privind fapte de coruptie si alte infractiuni savarsite de 14 suspecti, functionari ai institutiilor mentionate, precum si alte persoane fara calitate speciala pe numele carora au fost emise mandate de aducere.

In fapt, cauza face referire la infractiuni de coruptie in legatura cu obtinerea permiselor de conducere auto, chiar de la inceputul perioadei de scolarizare cu instructori auto, pana la sustinerea examenului pentru obtinerea permisului de conducere, sumele date drept mita fiind intre 100 lei si 350 euro”, se arata in comunicat.

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax ca functionarii de la evidenta populatiei primeau mita pentru ca doritorii sa primeasca vize de flotant false, astfel incat sa poata sustine acolo examenul auto. Totul se facea in colaborare cu angajatii Serviciului de inmatriculari, care primeau bani pentru a inchide ochii atunci cand descopereau astfel de cazuri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter